Producenter
Brasserie Pietra
Brasserie Pietra startades 1996 som det första bryggeriet i Korsikas historia av makarna Sialelli. Företaget startades efter noggranna marknadsundersökningar och efterforskningar inom området. Företagets affärsidé var att skapa en potential nyhet men i linje med korsikansk kultur.
För Korsikanerna är det viktigt att vårda sitt kulturarv och sin identitet och då kastanjer enligt tradition varit en viktig ingrediens i det korsikanska köket beslutade man sig för att producera en öl innehållande just kastanj. Det är också första gången som kastanj används i bryggningsprocessen av öl.
Dessutom var bryggeriet först i en ny era av hantverksmässiga bryggerier i Frankrike.
Dominique Sialelli, föddes i byn PietraSerena, en gammal bergsby på Korsika. För att knyta an till detta beslutade han sig för att döpa de två första ölsorterna på bryggeriet till Pietra och Serena.
Bryggeriet har en kapacitet av 50 hektoliter per bryggning och 3 bryggningar per dag.