producenter-6Domaine Mavela

Domaine Mavela ligger i hjärtat av de östra slätterna på Korsika, omgiven av vingårdar och fruktträdgårdar.

Destilleriet tillverkar olika slags likörer, Limocello och sedan år 2000 också whisky.

Det är med frukter från de egna fälten,  samt frukt från lokala odlare som man framställer sina produkter. Tillverkning sker året runt, beroende på vad som skördats. Maj till juni skördas hallon, juli-augusti päron och druvor. Plommon plockas i september och i oktober skördas kastanjerna. Citronerna är mogna i november och från december till januari plockas myrten.

År 2000 kom Dominique Sialelli,  grundaren av bryggeriet Pietra och ägaren av destilleriet Domaine Mavela, Jean-Claude Venturini, på idén att framställa whisky från Korsika. Efter omfattande forskning och många resor till Skottland och USA, som är whiskyn och bourbons hemtrakter, avslutade de sina studier och med gemensamma krafter framställde de en whisky i fullskalig produktion. Den första whiskyn presenteras för allmänheten på mässan 2004 i Bocognano och fick omedelbart ett positivt gensvar. Men det var först i september 2007, på mässan i Paris, som P&M Whisky får sitt lyft då den beskrivs i den världsberömda whiskybibeln Jim Murray, där den tilldelas betyget 89 av 100 för Blend och 91 av 100 för maltwhiskyn.