Öl

PageLines- sortiment-l-3.jpg

Pietra

Pietra (6%) är ett hantverksmässigt bryggt vackert bärnstensfärgat och en underjäst s.k. lageröl från Korsika. Ölet är bryggt på speciellt utvald malt, humle och kastanjer, utan kemiska tillsatser eller konserveringsmedel.

Kastanjen har av tradition använts länge, och till mycket, på Korsika. Kastanjerna plockas för hand i Castagniccaskogen och väljs noggrant ut för att sedan transporteras på åsneryggar till närmaste by. Där mals den till mjöl som sedan används som fullvärdig ingrediens i bryggningsprocessen och alltså inte enbart som smaksättare i ölet. Denna unika sammansättning ger ölet dess personlighet. Kraftfull och utsökt med en smula beska.

Ölet avnjuts väl kylt 6-8°C, det är då hela dess generositet uppenbaras.

Finns i Systembolaget beställningssortiment nr 81545.

Omdöme SDS 2005 09 23
Simeon Ogén ”En mild upplevelse som kan rekommenderas”

Omdöme SDS 2005 07 21
Håkan Engström ”Lättdrucket ljust öl med kastanjemjöl”

För att beställa via Systembolaget, klicka här!


PageLines- sortiment-l-2.jpg

Colomba veteöl

COLOMBA  (5%) är ett traditionellt opastöriserat veteöl som bryggs genom en naturlig och omsorgsfull process i vilken korsikanska örter och aromatiska växter används.

Ölet får sin speciella smak och arom från den korsikanska ”Maquis”, den vilda snårskogen på Korsika som är berömd för sin exceptionella flora av örter och blommor och som är lite av Korsikas själ.

Colomba är härligt uppfriskande på egen hand eller som ett perfekt komplement till skaldjur och fisk.

Serveras väl kylt, 6-8° C

 

Omdöme SDS 2005 07 21
Håkan Engström ”Spännande och känns riktigt nyttig”

För att beställa via Systembolaget, klicka här!


PageLines- sortiment-l-4.jpg

Pietra Bucugna

Pietra Bucugna är en underjäst öl, en s.k. lager. En gång om året i december hålls en kastanjefestival på Korsika i Bocognano då det tappas upp en mindre mängd Pietra i en specialflaska med en s.k silk-screenad etikett just för detta ändamål. Motivet görs av lokala konstnärer och ändras från år till år. Denna öl exporteras inte utanför Frankrike (undantag Sverige 2012). För mer info se under Pietra.

Pietra Julöl

Denna julöl ifrån Korsika, Pietra de Noel är ett korsikansk kastanjeöl som är bryggd som ett sk. underjäst öl. Bryggd på mer råvaror och med lite andra metoder än den ordinarie Pietra ger den en alkoholhalt på 7% och en mer rödbrun färg och en härlig krämig skumkrona.


biere-nouvelle

Bière Nouvelle

Bière Nouvelle (8%) är en s.k. Bière de garde, dvs. en överjäst öl, som tillverkas i Franska Flandern.

Denna öl bryggs över vintern, med den första malten och humlen av den sista skörden.
Den rostade malten ger Bière Nouvelle dess karaktäristiska gula nyans. Ölet har en tyllig, lång, fruktig smak med inslag av örtighet, liten sötma och en mild beska. Genom sin överjäsning präglas den av fruktiga smaker och ett bra ”bett”.

Bière Nouvelle ska serveras med omsorg vid ca 10° C


gavroche

Gavroche

Gavroche (8,5%) är en röd Bière de Garde från Franska Flandern, och är ”Refermented” vilket innebär att jäsningsprocessen fortsätter i flaskan.

Gavroche är en stark, röd öl, där den djupa maltsmak och den livliga humlen är mycket väl balanserad, och det hela är betonat av fruktiga smaker som härleder från en speciell toppfermenterande jäst.

Gavroche serveras med omsorg vid ca 10° C. Tänk på att öppna flaskan med största försiktighet då ölet fortfarande jäser.

För att beställa via Systembolaget, klicka här!


bouteille-steinie

3 Monts

3 Monts (8,5%) är en Bière de Garde från Franska Flandern. Denna ljusa gyllenfärgade ale är bryggd på stark och kraftfull humle ifrån franska Flandern.

3 Monts är perfekt balanserad mellan maltarom och fruktiga smaker. Denna speciella öl har en generös skumkrona, kompakt och med en god och lång eftersmak
Serveras mellan 8-12° C.

För att beställa via Systembolaget, klicka här!