Whisky

P&M-Single-MaltP&M Single Malt

P&M Single Malt (7 år) kännetecknas av sina mjuka smaker som upphöjs av doften av den korsikanska Maquis (den tusenåriga vilda, täta och artrika växtligheten på Korsika). P&M Single Malt är framställd genom destillation av den svagt alkoholhaltiga vätskan (wash) från Brasseri Pietra och sedan lagrad i Domaine Mavelas källare. Whiskyn får mogna på ekfat från Tronçais-skogen.

På dessa ekfat har tidigare lagrats Muscat och andra vita viner från de största korsikanska vinmakarna såsom bland annat Alzeto, Arena, Canarelli och Gentile, vilket ger en unik smak som förstärks av tanninerna från dessa lokala viner. Som den första korsikanska single maltwhiskyn hämtar P&M Single Malt  sitt ursprung i den fantastiska naturen på ön.

I september 2007, på mässan i Paris, beskrivs P&M Whisky i den världsberömda whiskybibeln Jim Murray, där den tilldelas betyget 89 av 100 för Blend och 91 av 100 för maltwhiskyn. Detta exceptionella betyg som ytterst sällan uppnås av en whisky framställd utanför Skottland, kommer att göra att P&M Whisky gör sitt inträde hos de främsta vin- och spritkällarmästarna (cavistes) vid sidan av de allra största aktörerna.

För att beställa via Systembolaget, klicka här!